Historie

De vereniging werd op 9 mei 1980 officieel opgericht nadat op particulier initiatief van Bernd Starke vijf tennisbanen werden aangelegd aan de Burgemeester Pijlsstraat te Schinnen. In april werden de tennisvelden geopend in het bijzijn van zo’n 200 belangstellenden. Na het eerste jaar hadden we ongeveer 270 leden. De allereerste contributie voor senioren bedroeg 160 gulden.
Bij de allereerste clubkampioenschappen werd meteen een ‘stunt’ uitgehaald. Om bij de finalewedstrijden publiek te trekken werd een vliegtuig afgehuurd om daarmee de ballen aan parachuutjes te droppen boven het veld. Dit viel niet mee, want slechts twee ballen kwamen op de parkeerplaats terecht.

In 1981 sloten we ons aan bij landelijke bond, de KNLTB, en namen we voor het eerst deel aan de competitie. In 1982 is één van de vijf tennisbanen vervangen door een hal met twee tennisbanen zodat de vereniging sinds die tijd de beschikking heeft over vier buiten- en twee binnenbanen, alsmede over een clubhuis met kleedaccommodatie. Bij de bouw in april kwamen we in het nieuws omdat wegens een storm een kraan was omgevallen die een deel van de staalconstructie verbogen had. Op 20 mei 1982 is de hal niettemin geopend.

Ook bij de finales van de clubkampioenschappen van 1982 kwamen de ballen van grote hoogte, maar nu werden ze netjes op baan 1 en 2 afgeleverd door heuse parachutisten.

In 1983 werd het seizoen geopend door een groot evenement: de Sterrenslag. Nationale bekendheden zoals Willem van Hanegem, Ruud Gullit, Ron Brandsteder, Johnny Kraaykamp sr., Nico Haak, Oscar Harris en Dick Advocaat kwamen naar Schinnen om bij ons te spelen en te eten.

Op 7 juni 1984 werden er tennislessen gegeven aan onze junioren door niemand minder dan Tom Okker.

In mei 1985 werd er in het kader van ons lustrumfeest een proftennisevenement georganiseerd, Fame on Gravel. Baan 1 werd centercourt en baan 2 werd omgebouwd tot tribune waarop de toeschouwers konden kijken naar de verrichtingen van oud-profs Tom Okker, Marty Riessen, Niki Pilic, Ilie Nastase en Frew McMillan.

In 1985 werd voor het eerst een open 30+ toernooi georganiseerd, de voorloper van ons huidige 30+ dubbeltoernooi.

Vanwege diverse ontwikkelingen in 1986 stond het bestuur voor een lastige keuze. In de eerste maanden van 1987 is door de vereniging de beste keuze gemaakt door het tenniscomplex zelf aan te kopen. Sinds 1987 is het gehele tenniscomplex daarmee in eigendom en beheer van de vereniging zelf en worden alle werkzaamheden door het bestuur en de leden verricht. LTC Rakets is hierdoor de enige private vereniging in de gemeente Schinnen. De winterexploitatie van de hal is sindsdien in handen van een VOF.

In 1990 werd het 10-jarig bestaan van de vereniging gevierd. Een voorstel om de naam Rakets te wijzigen in Rackets wordt door de leden niet gesteund uit eerbetoon aan onze grondlegger. De naam van de vereniging is immers een anagram van zijn achternaam.

jeugd-tom-okker-marty-riesen-1984

1984: Tom Okker en Marty Riesen met de jeugdleden